Vydáno: 29. 1. 2009
Nové publikace

Druhé číslo Sociowebu roku 2009 je sborníkem příspěvků, které se všechny, z několika různých pohledů, zaměřují výhradně na výzkum tří menších měst v České republice – Blatné, Českého Krumlova a Velkého Meziříčí.

Toto číslo je i zároveň sborníkem příspěvků přednesených v rámci workshopu Adaptace malých měst v procesu modernizace a integrace ČR do EU, kde prezentovali své poznatky výzkumníci z katedry teorie kultury (kulturologie) FF UK a ze Sociologického ústavu AV ČR, v.v.i.
Výzkumy, které probíhají ve zmiňovaných městech již od roku 1992 a jsou svého druhu unikátem přinejmenším v České republice a možná nejen v ní, Vám představí ve svém Úvodu Ondřej Hubáček, který bude vaším průvodcem i v několika dalších příspěvcích. Kromě něj se nám představí svými příspěvky jeho kolegové z Katedry teorie kultury Hana Maříková, Martin Matějů a Lenka Opletalová. Sociology mezi autory reprezentují Josef Bernard a Jana Stachová. Na závěr čísla je stejně jako v loňském roce připojen článek se statistikami čtenosti Sociowebu.

 

Příští číslo Sociowebu se bude věnovat veřejné a mediální agendě.

Seznam článků tohoto čísla:

Úvodní informace o výzkumu malých měst (Ondřej Hubáček)
Kvalita života v malých městech (Ondřej Hubáček)
Lidské zdroje malých měst (Ondřej Hubáček)
Identifikace obyvatel s městem (Martin Matějů)
Volný čas obyvatel malých měst (Hana Maříková)
Aktéři lokálního rozvoje a jejich vzájemná spolupráce (Josef Bernard)
Participace a spolupráce v malých městech České republiky na příkladu komunitního plánování sociálních služeb (Jana Stachová)
Sociální soudržnost malých měst (Lenka Opletalová)
Zájem a informovanost obyvatel o veřejný život malých měst (Lenka Opletalová)
Závěr (Ondřej Hubáček)
Čtenost Sociowebu v roce 2008 (Daniel Čermák)

Sdílejte tuto stránku

Připojené odkazy

Připojené soubory