Vydáno: 1. 3. 2011
Nové publikace

V březnovém čísle Sociowebu na Vás tentokrát čekají články, které čerpají zejména z výzkumů prováděných Centrem pro výzkum veřejného mínění.

Úvodní dva texty se zabývají velmi aktuálním tématem zdravotnictví. V prvním z nich se Paulína Tabery věnuje obecněji spokojenosti občanů se systémem zdravotnictví v České republice. Na ni navazuje ve svém příspěvku Gabriela Šamanová, která Vás seznámí s výsledky nejnovějšího výzkumu CVVM zaměřeného na současnou krizi ve zdravotnictví.
Článek Jana Červenky pojednává o našem vztahu k jiným zemím a národnostem. Daniel Kunštát se v následujícím textu zabývá postoji a názory občanů na dobu před listopadem 1989 a jejím srovnáním se současností. Číslo uzavírá Jiří Vinopal svým pojednáním o historii průzkumů veřejného mínění.

Příští číslo se zaměří na téma kultury a sociálních nerovností. Představíme výsledky z výzkumu generace dnešních třicátníků, tzv. Husákových dětí. Dále se budeme věnovat tomu, jak se liší rodiny dnešních dětí školou povinných z hlediska kulturního kapitálu, výchovných stylů a hodnot, jakých kladou na školu a budoucí práci potomků.

 

Seznam článků tohoto čísla:

Názory veřejnosti na zdravotní systém a spoluúčast pacientů v České republice (Paulína Tabery)
Krize ve zdravotnictví očima veřejnosti (Gabriela Šamanová)
Postoje Čechů k jiným národnostem a zemím (Jan Červenka)
Vzpomínky na komunistickou minulost (Daniel Kunštát)
Počátky průzkumů veřejného mínění (Jiří Vinopal)

Sdílejte tuto stránku

Připojené odkazy